sâmbătă, 2 octombrie 2010

Caldura din jurul unui papanas...


E uimitor cum se leaga strans relatiile de prietenie !La unii in statia de autobuz sau la gara,la altii stand la rand la biblioteca aproximativ doua ore sau ca la noi in jurul tigaii cu papanasi.:)
Dupa ce s-a pierdut reteta de vreo trei ori, intr-un sfarsit am putut auzi sfaraitul primei ture de cinci papanasi din tigaie.
Se cam aglomerase bucataria mica de 3/2,dar nimeni nu parea sa observe,doar ce "lumea buna incape oriunde!"Rasetele umpleau incaperea.Unii povesteau cum se bateau cand erau mici,altii spuneau cate o gluma buna iar altul s-a postat in usa si striga"Nu pleaca nimeni de-aici,nu pleaca nimeni din casa asta!",traiasca Doru Octavian Dumitru,ca lui ii apartine replica.
Mirosul de papanasi a umplut curand toata casa.Unul care unul fiecare papanas a fost ornat si asezat pe platou de catre mainile iscusite ale bucatarului sef.Aratau extraordinar,iar gustul...gustul era nemaipomenit...cel putin asa mi s-a parut mie pentru ca senzatia a fost aceeasi cand am mai mancat unul azi dimineata. In camera alaturata altii incercau sa se organizeze pentru un joc,dar cand am dat de un film cele doua paturi s-au umplut de oameni satui si dornici sa cheltuiasca energia capatata,razand. Da de unde film?!Cand a inceput fiecare pe rand sa povesteasca pataniile din copilarie ,cum unchiul fugea pe creasta casei cu urzica in mana dupa 20 de copii,ca na vroia sa ii educe bine,a ajuns nici el nu stie cum peste cusca cainelui care s-a sfaramat sub greutatea lui;sau cum coseau iarba vecinului ca sa amenajeze un teren de football.
Intr-un sfarsit a inceput filmul.Dar un tantar si-a propus sa strice momentul si a ajuns sa fie strivit de capul cuiva.
Ca sa se termine frumos am mai cantat-o si pe cucoana Chirita si marinarii ei.In urma unei batai cu perne s-a rupt si patul care a fost reparat de mesteri cu o surubelnita stirba,dar e bine si asa ca a rezistat peste noapte.
Eh,Doamne,frumosi sunt anii astia cand inca mai ai timp sa razi de ce ai facut sau ce faci,cand inca mai ai timp sa arunci cu perna in capul cuiva sau sa razi ca ai luat amenda si sa plangi ca te-ai ametit de la mirosul de diluant sau clor si sa nu mai poti de bine cand nu mai ai niciun ban in portofel.
Da Doamne sanatate celor din districtul 14 si a celor ce pasesc in el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu